spanien

hej guldklimpar,

hoppas ni har det bra i norden, for har i spanien ar det bara bra. har ju inte de tre sista bokstaverna i alfabetet, men det far ni leva med idag.
tankte inte sitta na mer vid internetcafet, men lukas skulle hit och jag hade inge battre for mej. man gor inte sa mycket har, badar och tar det lugnt. gar ut och kollar lite nan gang ibland sadar. for min del blir det inge havsbad, ar inte sa fortjust i havet.. och nar jag val badade forsta dagen, sa sag jag en san dar rocka simma under mej nar jag simmade pa det djupare. jag fick ju saklart panik for att jag ar as radd for sant under vattnet. och inte sa fortjust i havet heller for den delen.. sa det blir poolen for mej :) men det fick ju inte den basta effekten pa mitt har da, men det ska vi inte tala om nu.
det ar inte sa mycket man kan skriva. spanien ar spanien, ett stokigt land typ. varsta hall-igang stallet! ska inte bo har nar jag blir storre, och har bestamt mej for att sluta med spanskan. eller det var ju ett ar sen jag bestamde det men...


hoppas ni har det fint, nu ar det bara 5 dagar kvar och sen ar jag i sverige igen =)


hejsvej / gröngölingen

I SPANIEN

hej, dom har inte de sista bokstaverna i alfabetet sa ni vet.

jag har det bara bra har, fast mitt har har blivit gront av allt klor i POOLEN som vi har pa baksidan av varan "lagenhet". vi bor i en lagenhet da, fast det ar ett hus enligt mej. ett mindre hus =)

under dom har dagarna har vi badat i poolen varje dag, lukas & jag mest da, och i havet 2 dagar i rad. jag badar inte sa mycket nar vi ar vid havet, ar inte sa fortjust i saltvatten. annars har vi varit ute och atit, nyss varit pa kina restaurang =) men nu ska jag inte blogga mer, det kostar pengar..


saknar er! <3

hola, que tal?

MEN DÅ HÖRS VI DEN 5 AUGUSTI IGEN DÅ! 

om jag nu inte lyckligtvist hittar mej ett internetcafé då, men annars så äre väl byebye så länge då.




åh vad kul jag ska få ha det i ett land som är VARMT och inte blåsigt, regnigt och molnigt och kallt och.. nä, nu är det spanien ffs :D hihi, hejsvej =)


skit också.

hej, jag måste bara säga att det blir inge fler inlägg innan spanien. jag har "internet-stopp", för att jag fick panik och ville logga ut från msn när min mamma & pappa satt vid den datan UTAN att jag visste att jag var inne på msn. fjantigt av dom då. men aja, så äre.


också funderar jag skarpt på vad jag ska göra av mitt hår?!?! vad tycker ni, ska jag..


fortsätta ha samma färg (det lär ju ändå bli lite ljusare i spain men)
göra det lite mörkare, inte lika mörkt som förut men lite ljusare, och sen med typ blonda och/eller ljusa slingor.
platina blond.
lägga i en massa mörka och ljusa slingor i det jag har nu.


snälla alla måste svara! behöver hjääälp och tiiiipppssss ?! <3




hejdå :)

dressinen!

atjena, igår på dressinen var det väl roligt. fast det regnade en del.. inte det man hoppas på när man är ute och cyklar på järnvägen utan nå regnskydd nånstanns.. :p men det var kul ändå :) vi cyklade 4 mil sammanlagt, 2 mil bortåt, och sen 2 mil hemåt. men såå jättemycket regnade det inte, det kom lite skurar då och då. och under en skur så hade vi sprungit och tagit skydd under nån gran, och när det slutat regnat så hade det blivit jättesoligt och fint! så då badade vi :D för då var vi på nån grillplats. eller det var jag, janine och joline som badade. men bara jag som doppade mej, *STOLT*, haha. där åt vi mat också, grillade nå kött och man fick välja mellan pasta eller potatissallad till. jag tog ju pasta dårå, eftersom att issas mott är "potatissallad är äckligt". och inte kan man trotsa det eller :o haha nejmen. en linda som väljer nåt annat framför pasta..
vi barn fick äta först, och då var det fin väder. men så fort dom vuxna satt sej så vart det regn. haha, stackarna.. då tog dom nån filt som var vattentät över huvuderna och maten, såg ut som att dom satt under nå tält ;D det tog vi kort på såklart, men mamma har slut på batteri i kameran så kan inte ladda över. ska bli bättre på sånt där, att ladda över och lägga ut bilder och så. när jag ändå har lagt av med bdb så måste jag ju lägga ut bilder någonstanns.. fast jag har ju inga bilder kom jag på. inte utan min mobil :( <3 jag vet inte hur det är med den, den går inte igång iallafall. eller displayen är paj. och det lär ju kosta pengar eftersom att det är mitt fel att mobilen är sönder.. då kan jag ju lika gärna spara till en ny telefon, men det där med att spara är jag inte så säker på.. jag sparar till en resa till usa, det är nog krävande.
men jaja, tillbaka till dressinen. vi hade 5 vagnar, och var 10 st, så man var 2 och 2 på varje vagn. pappa&lukas, mamma&carina, linus&josef, jag&janine och joline&micke. så var uppdelningen. jag och janine var ju egentligen bäst av alla på att cykla, men eftersom att vi inte ville slita ut våra små barnaben, så band vi typ fast våran dressin i pappa och lukas.. heheh.. så att pappa fick dra våran vagn också :D fast egentligen skulle det vara 20 meter mellan vagnarna, man lalala, vem berättade det för oss? (a) och det stod ju absolut INTE i reglerna att man absolut INTE fick binda fast vagnarna. åh nejnej:) vi var bara ett gäng oventande människor ute på vår första dressin-tur.
haha. vi började cykla vid ett, och var tillbaka på "stationen" halv åtta. sen for vi hem till oss och åt korv och sådär, och spelade blokus och hoppade studsmatta. samma som sist (eller alltid?;D) dom är hos oss så har ju jag, janine, lukas och joline värsta brottningsmatchen på studsmattan ;d
dom for hem vid 1, och då var jag dööö slut. kliva upp 7 utan att vara utvilad och sen sitta i bil och sen cykla och sen mer bil, ja kära nån, då blir jag trött. så jag somnade fort.

och hoppades på att få sova länge, men icke.. ludvig ropade "my zurprise" i hela huset imorse vid klockan 9, men jag trodde han ropade "hit pierre". vet inte hur jag kunde få det till det?!?! men jag hakade upp mej på det aslänge och kunde inte fatta vem pierre var. men sen hörde jag att det var ju hunden han ropade på.. men jag klev inte upp förens vid 11. läste och lite sånt.
sen har jag varit med tanja idag :), måste ju få va med na innan man åker till SPANIEN. och det är ju bara 4 dagar kvar! och imorgon är det 3, och sen dagen efter det då är det *i övermorgon*, och dagen därefter då är det *imorgon*, och sen.. ja, dagen efter det.. då ni! då är det minnsann:D då far man! då finns det inge 27 dagar kvar, 19 dagar kvar, 2 veckor kvar eller i övermorgon eller nånting sånt. då smäller det! tjiho :D
jag och tanja såg på en film. en skräckfilm. den var läskig.. och äcklig! det var en kille som sprang runt och mördade människor utan anledning, bara för att han skulle få mörda en annan tjej. utan anledning det åh! ska man ta en annans liv så får det banne mej finnas en riktigt bra orsak. eh.. inte för att man ska ta nån annans liv, nej det ska man inte. inte ens eget heller för den delen.

men nu ska jag väl se på film. med tha familia. vi ska se dr. dolittle 4, vi har alla dom 3 innan.. haha, fanclub.


hejdå (:


de senaste dagarna ..

hejhallå allesammans,

nu känns det som att jag inte har bloggat på eeeviiiigheeeteeeer. tror inte jag har det heller, eller kanske bara nån rad har jag väl bloggat. men inte riktigt bloggat, sådär stooorbloggat. det är för att jag inte ha haft tid. i förrgår blev jag väck 11 av att mormor öppnade dörrn och ba "LINDA! vill du följa med på birsta när jag ska köpa skor?" jag hade väl inget bättre för mej.. så jag följde med. hon köpte mej en tunika/klänning som jag ska ha på kusins bröllopp också. det var skitsvårt att hitta nåt som båda skulle godkänna. om jag hittade nåt så var det väl nåt svart-grått kort tunika eller så.. men den skulle vara fin sa mormor, inte vardaglig. eller nåt sånt där. fast det jag köpte var ganska "vardaglig" ändå. också ska jag väl få låna issas locktång också till brölloppet, om hon nu inte ångrar sej, men annars så.

och efter birsta åkte jag hem, och då kom ronja hit och var med mej. min lilla finländska :') hon flyttade till finland till 2:an, innan det så gick hon i min klass dårå. vi har ju hållt kontakten ändå dårårårårårårå. vi gjorde inte så mycket.. ludvig blev typ less på oss, och sa att vi var dumma ;D, för att vi typ satt och glodde på han och ba "äre gott?" när han åt choklad. han ba "mm.." vi ba "vadå, är choklad gott?" också när han gick så följde vi efter och frågade (skrek) "ÄR CHOKLADEN GOD!?" och sådär, hahaha. stackarn. förföljd av oss, kan ju inte vara självaste drömmen precis.
och sen på kvällen hade vi ju inte så mycket att göra, så då bad vi mamma skjutsa in oss till bion. vi såg på "sex and the city", fast det har jag skrivit ju. den var bra. den handlade om.. sex, och en stad. logiskt att döpa filmen till sex and the city då. staden var ju såklart new york, jag vill jag vill jag vill jag jag vill åka dit jag också!!
den började 20.45, eller okej, REKLAMEN började då. filmen började väl typ nio eller strax efter. slutade typ halv elva, eller va? halv tolv var det väl? aa, halv tolv. eller lite innan då men.. då skjutsade vi hem ronjaaaa. inte till finland men till hennes lägenhet som hon bor i på örnen. det är inte hennes då.
när jag kom hem så sa pappa åt mej att gå ut med hunden, jag ville gå en sväng så jag bad issa ringa mej. vi hann knappt prata en minut så hade vi visst kommit fram till att hon skulle hänka på mej ut med sin vovvsing hon med. så vi gick runt med våra hundar till typ, 1? eller typ innan, halv ett kanske. när jag kom hem var dörren låst. haha sjysst, hade redan glömt att dom hade en linda och en zurprise. som inte var hemma! men vi fick komma in, ja, dom släppte ju in oss såklart. så jag kunde gå och sova.

sen är det igår va? jo så är det. hade ställt klockan på 10, så jag skulle vakna då alltså. för jag har så himla svårt att somna på kvällarna så det är asjobbigt.. måste ju bero på att jag sover för länge, för jag kan aldrig somna innan 3. typ. asjobbigt iallafall. men då väckte den mej 10, sen klev jag upp kvart över, och fikade med mamma ute på möblerna på framsidan. där satt vi ett tag. sen gick jag runt vävland-edsgården med hunden, det är så himla skönt att börja dagen så. när jag var ute ringde ronja och frågade om jag ville hänga med på stan, det ville jag väl, sa jag. så när jag hade varit ute klart med hunden kom dom och hämtade mej, så for vi på birsta, inte stan. det var ju birsta ronja! =) alltså shit, ingen shoppar (slösar) som ronja. haha alltså det är kopiöst!
...jag vet inte vad kopiöst betyder, men jag har hört mamma säga det... men jag tror ronja shoppar (slösar) kopiöst.
när hon for hade hon 800 kr med sej, när hon for hem hade hon nada. hon hade köpt upp för 800 på typ 3-4 timmar!!! OOAAHHH! jag hade inte köpt ett piss, för dom hade inte simple plans skiva nu heller. tror inte att dom kommer få hem den. a jag kan ju lika gärna sluta handla på rocks på birsta, för om dom inte har simple plans skivor, näe, då är det ingen bra affär. nix! sakna mej då rocks, sakna mej då!, men jag kommer inte tillbaka förens ni lärt er lite vett!
men en sak var jag påväg att köpa.. ett sån där läpp-piercing. jag vill så himla gärna ha, så himla gärna! men när jag står där och väljer mellan 2 olika, vilket jag skulle köpa, så ser jag henne.. mormor. hon som hatar piercingar av hela sitt hjärta, som nästan börar gråta när jag säger att jag ska pierca mej. (för att göra saken värre brukar jag alltid dra till med att jag ska tatuera mej också.. elakt). jag ba "eh, hej mormor!" hon ba "åh, hej flickor! jag tyckte att jag såg att det var ronja, men förstod det inte riktigt förens jag såg att linda var med. vad gör ni då?" jag "eh.. jag ska köpa det hära!" hon ba "Nej. nejnejnej.. nej linda! förstör dej inte! förstör inte ditt vackra ansikte med sånt där!" jag "Men åh jag vill ju!" också kommer ronja ba "vänta tills du blir 15, det ska jag göra. med att göra i naveln". VA! vad var det där för nåt då? ställa sej på mormors sida eller vad? :(

haha, jag älskar dom. ronja och mormor alltså. dom är så söta. jag ska iallafall vänta tills jag kommit hem från spanien, med läpp-grejen, sen om jag nånsin kommer fixa en piercing, det är ju en annan sak. haha..


men nu ska jag snart fara iväg på dressinen, klockan är ju typ halv nio på morronen. jag fick kliva upp klockan 7! inatt kommer jag nog somna tidigt och det känns SKÖNT! :)




hejsvej

BLOGGAR MERA SEN

hejhej, nu är jag med min lilla finne ronja =) och vi ska på sex and the city-filmen ikväll, den verkar ju vara bra?


hejsvej=)


aof asdfij öasodgj ap ofaä

hej allihopa, den har dagen har väl inte varit nån speciellt minnesvärd dag. lite tråkig sådär. eller den började bra, och slutade väl bra, men där i mellan var det inte nån hit precis. nej.. har suttit vid.. vid the sims. the sims 2. jag hatar det! att jag spelar det alltså, det är så meningslöst men ändå ett skönt men stressande tidsfördriv. ja alltså du ska bara veta hur himla stressad jag blir av att spela det :o jag klarar nästan inte av det. allt går i 3:an.. efter som att man kan välja på 3 "farter" på the sims.. 1: normalt. en timme lika med en minut. 2: lite snabbare, en timme lika med en halv minut. 3: snabbaste! en timme lika med 15 sekunder knappt :o ojojoj så fort det går då alltså.. ba SWISSCCCHHH, och man är så  glad över att man själv inte ska behöva passera livet så fort. haha, tönt det låter. jaja. men så stressar jag vad jag än gör sen. det stavas i-r-r-i-t-e-r-a-n-d-e. tror jag, om det inte stavas i-r-r-e-t-e-r-a-n-d-e. fast jag tror på det första ändå jag, i-r-r-i-t-e-r-a-n-d-e. jätteintressant =) (y)

också vaknade jag tidigt imorse också, 10:05. av ett sms. jag hade lämnat mobilen på över natten, skitovanligt!, har den alltid av. men inatt så var den på. och då blir man väckt! va! det var matte som skrev "nu åker jag hem till timrå då". var så trött så jag orkade knappt svara, men han skickade väl till hela kontaktlistan, så det gjorde väl inget. men klev upp bara ett tag därefter, vid halv elva. fikade och bestämde mej för att ta en MORGONPROMENAD! håhåjaja, tänkte att man kunde ju börja med det så att man inte blir alltför fet till skolstarten och allt vad det är. närå men. mamma och hunden fick också följa med, dom behöver ju inte bli fet dom heller. hihi. vi gick i 55 minuter, runt hela vävland-edsgården och lite till. as skönt! gick ut och eftersvettades på altanen efteråt, och sen tog jag en skön dusch. inte för varmt, och inte för kallt vatten, så det var väl en skön dusch. hah.. sen efter det började det, the sims spelandet.. dom enda pauserna var kisspaus, pannkakspaus, tömma-diskmaskins paus och inge mer paus. spelade i säkert 4 timmar :s sen ringde karro, och jag snackade med henne. måste ju vara med na innan spanien! men nu har jag iallafall bestämt mej för att köpa hennes present i spanien och inte innan spanien. hon tjatar om att jag ska köpa en tröja åt na. haha, du kan skriva en önskelista men ingen inköpslista!, som mamma brukar säga. det är ju bara 9 dagar kvar tills jag far nu, och 22 tills jag kommer hem. fast jag kommer hem vid halv tolv på natten på tisdag. eller då kommer jag kanske fram med flyget i stockholm eller vart det nu är, så då är jag väl hemma ÄNNU senare? ojoj.. eller äh, vet inte.

på kvällen ringde matte och räddade min ohändelserika dag. vi gick ut och han cyklade runt med sin cykel och jag trallade lydigt efter. men det var ju såklart inga ute här i vävland edsgården! fy på alla :o måste ju få träffa lite folk när man ändå pallrar sej ut??? fast det är väl för att alla är nere i centrum. men där befann sej ju inte jag och matte inte. duktiga som vi var och lyda våra föräldrar. så vi drog mest runt, läste upp varandras kontaktlistor i mobilen, och även han har typ 3 olika nummer på alla kontakter ;D vi läste varannan, och han ba "farfar" och så sa jag nån, sen han ba "farfar" igen, och jag nån "farfar mobil", sen jag, sen han "farfar mobil 2" och sådär, haha (;

stack in vid tio, och då grillade jag korv med min familj minus lukas. dom hade gjort en brasa uppe på allmänningen så där satt vi och korvade oss. haha, korvade..


men nu ska jag läsa andra bloggelibloggar, det tycker jag är kul =)






hejdå :D och förresten! det vi skulle göra på fredag med janines familj, det heter dressin!



det är nånting sånt där. haha.. kan se mej och janine framför oss hur vi ska ta oss fram, och jag hel svettig efter typ 10 tramp. höh..

españa (español..?) , here i come!

när man ska skriva en blogg, och har loggat in på publishme, då är det ju mappar eller vad man ska säga, det står "Blogg", "Skapa", "Arkiv", "Design" och "Inställningar". och när man är på "blogg" då står det "Meddelanden". vad betyder det? att man kan skriva meddelanden till varandra? va?

hej förresten. ser ni förändringen på bloggen? ser ni bakgrunden?! och ser ni glassen?!?! iallafall, bakgrunden kom jag på när jag var hos mormor och morfar idag. satt och stirrade ner i gräset bara, och då kom jag på det.. att gräset är ju grönt! eller alltså, det visste jag ju, men det är ju grönt jag vill ha på min blogg! så då ploppade det upp, att det skulle vara GRÄS på min bakgrund! SHIT VAD SMART! och shit vad snyggt!, visst då? visst blev det snyggt?! haha, så stolt att jag fått till en söt liten fin design här.

jag älskar min blogg. jag älskar att blogga i den, att redigera, skriva "beskrivning", och allt sånt där. skitskoj tycker jag! jag har jättemånga idéer om hur jag ska fixa mer på bloggen, men vet inte riktigt hur. men det ska jag minsan komma på :) tror jag redan har knäckt det faktiskt..

men idag var ju jag hos mormor, skulle fira morfar på hans 78 års dag. 78. han är ju för sjutton 65 år äldre än jag :o shit asså.. men jaja, då så pratade alla så himla mycket om spanien! att vi ska dit och så, mormor ska också med för den delen. kanske inte har sagt det? men åh, jag längtar sååå. fast ändå inte.. jag vet ju att jag kommer sakna alla här så mycket, också vet jag att min familj inte har så lätt att komma överens. så det blir nog en del draman och jag kommer fly till min dagbok och skriva att jag önskar att jag stannat hemma och blabla. eller man ska nog inte tänka så, ska väl tänka att det kommer gå bra, bli bra, vara bra.
också pratade mamma och pappa om allt som skulle fixas och göras innan spanien, jag ba liksom "w0000ot?!", det var hur mycket som helst! minns inte allt men ska typ damma & dammsuga och städa huset, jag ska ge karro en födelsedagspresent + fixa en, vi ska trampa på järnvägar med rombys (minns inte vad det hette), mamma ska tvätta och stryka kläder, vi ska fira linn, jag ska hinna vara med ronja som kommer ända från finland hit, jag måste vara med alla andra också, också var det mer.. och allt ba på 10 dagar! ojojoj.. men iallafall, så har jag skrivit en packlista nu! en asbra, kommer inte glömma nånting. så här ser den ut:


LINDAS PACKLISTA FÖR SPANIEN:

Bikini
Necessär 1: Tandborste, tandkräm, handduk, perfym/deo, hårborste
Necessär 2: Smink, snoddar, spännen, hårnålar, diadem
Alla kortbyxor jag har
Leggins
Typ 7 tröjor
Tunikor (dom/den du har..)
Mjukisdressen kom på nu att den behöver jag ju inte? aldrig kallt i spanien heller!
Pösjeansen vad ska jag med långbyxor till?!
Platt- och krustången
Hårspray
Silverschampoot
Pengar
Fulltankad mp3!
Massa batterier..
Underkläder
Strumpa
Skor
GODIS!! till bilresan och flyget
Tidning
Nån bok
Dagboken
Isak och lillisak



det där ska jag tränga ner i min väska. men tror att det blir lite som kommer få ligga hemma kanske.. eller nä, det är ju egentligen mest bara småprylar jag ska ha med. och det sista.. isak och lillisak, det är mina gosedjur.. har haft isak sen sexårs och lillisak sen tvåan tror jag :$ det är två små golden retrivers, eller hur det stavas, och isak är större än lillisak. kom inte på nåt annat namn, för han är ju en liten isak. Lill-isak, liksom.

så det är det jag kommer köpa. ska nog göra en avprickningslista också med saker jag ska hinna med innan. och det är egentligen bara städa och fira karro, och det sista lär jag komma ihåg, men städa försöker jag titt som tätt att glömma. men då säger det lilla förstånd jag har i mej att "NEJ! du SKA städa innan du far, det är mycket härligare att komma hem till ett städat än stökigt rum hörru!". fast alldeles städat kan det ju inte vara, nejnej, då blir jag ju rädd och inte vågar vara på rummet ens. för att det kommer att bli så stökigt då igen. hua.


nu ska jag läsa andras bloggar=)



hejdå


the sajms

hejsanhoppsan=)

första tanken när man blev väckt imorse var typ "det här blir en tråkig dag". när jag hörde regnet och så.. trodde att hela dagen skulle regna bort. så jag typ bastade, duschade, spelade the sims. the sims är bra på regniga dagar när det är meningen att man inte ska göra nåt, fast det är lite jobbigt också. men sen så kom jag och linn fram till att vi skulle åka på birsta, så då gjorde vi det. kom dit till typ fyra, köpte hårspray, tuggummin och nånting som jag inte vet vad det heter. cancailer? conciler?
linn köpte inget alls.
och det jobbigaste med att åka på birsta och sådär, när man ska.. "shoppa". hatar det ordet, låter så fånigt. men det är iallafall att när man väl har pengar då hittar man ingenting, men när man INTE har pengar, ja då är det massor som man vill ha.. men nu kom jag ju på vad jag skulle ha! SIMPLE PLANS SKIVA! DAAAMP! att jag inte ens tänkte på det :o men dom har den ändå aldrig på rocks ändå..

men sen for vi på bio with my dear family, och såg narnia. så vi var där till typ halv sex tiden eller nåt. alltså filmen var väl.. lång. och sisådär, den var ju inte dålig men inte så jättebra heller. 2 av 5. eller nä, 3 av 5. den var ju inte dåligt ju, men åh vet inte. den var för lång ;d också var jag för sugen på choklad :o jag kan inte gå in i en biograf utan choklad! nu vet jag det. tror att jag har haft choklad på varje film jag nånsin sett, förutom när jag var mini då, då var det sånna där snacks som gällde. men nu, nu vet jag, att jag kan inte sitta där utan att trösta mej med choklad om det blir lite för långtråkigt i filmen. så där satt jag, med en påse popcorn som mamma hade poppat hemma till mej för att jag inte tycker om bio popcorna, och en fanta exotic. och fanta exotic är inte så gott på flaska.. det är nånting, för det är jättegott i burk men inte i flaska. strange;d

och nu sitter familjen + linn och pinar igenom ännu en film, men nu tittar dom på Förtrollad. orkar inte se.. men ska dit och titta lite iallafall snart.

och innan det så spelade jag och linn the sims :D haha, tror jag har kommit in nån the sims period ;o xd haha.. men iallafall så ville jag jättegärna göra en offer-gubbe, så då fick jag det :D gjorde en kvinna och döpte den till albin :) också gjorde jag hamster kinder och henne allmänt ful.. och sen så gjorde vi 2 normala gubbar också, en linn och en linda ;d och då retade dom albin och var as taskig med henne ;D , men det räckte ju inte med det, sen stängde vi in albin i ett rum på vinden. vi tog bort dörren och alla möblerna. först kissade hon på sej, och luktade jätteilla och vart jättehungrig och sådär.. sen dog albin :o HAHAHAHAHAHAHA, stackars albin då:D sen krossade min gubbe albins sån där nuna eller gravsten eller vad det nu är.



och nu ska inte jag bloggeliblogga nå mer, så tjohej =)

and i just die if i can't see your face

hejsanhejsan, jag har kämpat lite med designen de senaste öh.. 2 timmarna, har gått till och från men liksom inte hittat nåt som är "linda". fast jag vet inte riktigt hur det ska vara när det ska vara linda, det ska ju inte vara så ofärgglatt och seriöst. men inte rosa precis heller.. det är det bara mina skor som är, nå mer rosa behöver jag inte just nu. jag vill ha tillbaka det glitter-gröna jag hade förut! men minns inte vart jag hittade det, och jag får nå himla psyyyyk på det.. men glassen i toppen är iallafall tillbaka :D den har varit så saknad av mej ska ni veta. att inte få känna mej mjukglass-tjock när jag kollar på min egna blogg, det är alldeles förfärligt. ja ojojoj.

men idag har jag iallafall varit med tanja och chrissi. det var på dagen, sen på kvällen så var vi med anna, sofie och sofie också. det var pannkakskväll på torget igen! det var väl rätt så goda pannkakor. fast dom är godast när mormor gör dom.. kände att det inte  var mormor som hade gjort dom hära.. hah men dom dög. åt en först med dom, och sen 2 till när jag var ensam där nere. eller ensam, men när inte dom var med. fick skjuts hem till halv tolv av en från kyrkan. det var ju pingst kyrkan som hade fixat den här pannkaksgrillningen, sist också. och när jag kom hem satt jag mej ner och kämpade med den här dumma designen som jag aldrig kan bli nöjd med förens jag fått tillbaka min glitterbakgrund!!!

men nu säger pappa åt mej att stänga av, och jag är jättesugen på mjölk.

och jag tycker att akons låt "come back to me" är världsbäst, "a drop in heaven" också för den delen. fast den är inte med akon. sen är ju simple plan alltid bra.


jag gillar musik, och det tänker jag proppa min mp3 med till spanien. men hittar ingen sladd?!?! så kan ju inte tömma alla dåliga låtar och lägga in alla bra??? blir FETT irriterad, vart har jag lagt sladden?


bla.


godnatt :D

godis är gott ,

hejhallå, ikväll ska jag, totta, hanna m och issa ha filmkväll :D om vi har nån film eller så, det vet jag inte :P jag har bara koll på att vi ska ner och köpa godis typ nu, också sen ska vi till totta.


åh, jag ska köpa juveler (choco hoppers).. mums...

ajustja, det var ju jag som inte skulle äta nå godis innan spanien :s men PALLA


hah


hejdååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååwssssssssssssssssssssss

nu är jag inte så glad.

ööööööösadiöafoishdföoasidfj pasodfpaaaaaaaaaaaaaaaaaaasod aölskdj aölkjsdökahsjdkj ahsjjjjjjjjjjjjjhhhhhhhhhhhhö iasdö asidjöaosd äöapsoäasdf aäisdpfoiä övlkaä ölcvkaäpsdofj aäsdpgoj aäspdgoaäsdgh ansdioasdjmväasdofj äpdvnkaäsdlkvnjaäsdfligj aäsdohiaädgfoihasädgfio fäsdjias df


hejsvej


JAG ÄR GLAD!

hej :D


gaaaaaaaah

åh kära nån jag måste bara berätta det här. jag tror aldrig nån har gjort ett sånt hemskt, men ändå sött, spratt på mej. hjälp.

matte ringde mej förut, när jag var med issa, och bad mej ringa upp han för han var tvungen att berätta en sak. jag lånade issas super-mobil, för dom ringer ju gratis från halebop till halebop (y) så jag ringde matte och frågade vad det var.
Matte: - jag ska flytta.
Linda: - VA?!?!?!??!? (ganska så väldigt högljutt..)
M: - ja, till njurunda.. om 5 veckor.
L: - MEN SLUTA DRIV MED MEJ!?!?!?!?!?!

också höll han på sådär, berättade vad gatan hette och hur dom som skulle köpa hans gamla hus såg ut. och riktigt körde på med det där, berättade vilken skola och allt han skulle gå på. och sa att han var i det huset då när han ringde, och skulle sova över där. jag trodde honom såklart inte, jag menar, hur troligt är ett timrå utan en matte a? han lovade och svor på att han skulle flytta. alltså jag skrek ju till stackarn att han skulle sluta driva med mej och allt, men han sa att DET VAR SÅ ATT HAN SKULLE LÄMNA TIMRÅ men ändå lova att vara kompis med mej. och precis när han hade svurit på att han skulle verkligen flytta, så sa han att han bara lurade mej. HAN LURADE MEJ. shit vad lättad jag blev. jag som nästan höll på att gå på det.. sen började han lura mej om att han var med en ko som stod utanför fönstret och massa sånt också..


men puh vad rädd jag vart. sådär kan man ju inte luras :p


haha, hur var eran kväll?

du ser ut som ett anussssssss

hej, nu sitter jag hos issa och hon sitter i sin säng och läser om könssjukdomar för mej. haha, hon läser ur FRIDA till mej ;D vårtor runt könsorganet. jahaja. Kondylon hette det visst, man tar bort det genom att t.ex genom att frysa ner det. haha, mycket lärorika ämnen finns det här på min blogg.

vi har inte bara suttit och lärt oss sånt här ikväll, vi har varit nere på lidl också. köpt choco hopper, och nu har issa lärt sej att tycka om det :D det är ju riktigt riktigt bra det :)


ååhh, vet ni vad jag ska göra?:D kolla på hennes bilder här på datan , hihi,


adjÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖööööööööööööööö :)

asdfsadgsdfhg

hejjjjjj, igår så var ju janines familj här. det var roligt, jag, janine, lukas och joline hade värsta brottningsmatcherna på studsmattan :D asroligt;D fast jag fick spö av joline, en 9-årig tjej :o fast jag kan ju trösta mej med att hon blir 10 i oktober nån gång.. haha. också sjöng vi singstar (sjung/sjöng?) och sådär. spelade lite super mario, haha, linus har dragit fram nåt gammalt nintendo 69 eller nåt som är asroligt :D
sen så gick jag och janine hem till henne vid 1-tiden, jag skulle sova där. när vi var ute tvingade vi först fille möta oss, haha:p snackade lite med han och sen drog jag och janine hem till henne och han hem till sitt. vi fikade och slog på en film, den hette "big daddy", den är så himla söt! blir typ tårögd på flera ställen i filmen för att lillkillen är så SÖT :') men den är litelite sorglig också.. men den såg vi iallafall, jag tycker att alla som inte sett den kan se den. den tog slut vid 4, så vi somnade nån gång efter det då. sen fick vi sova till typ kvart över tolv, men då kom jollan in och skrek att det var frukost ;) då vart janine arg, haha;d men efter ett tag gick vi och fikade. sen så.. ja då cyklade vi ut, vi cyklade till hennes kusiner och kollade på kattungar :p dom var as söta :D fast dom bets (BETS?! SÄGER MAN SÅ?!) ganska hårt. nä, man säger väl bitts?
sen drog hem till janine igen, och kollade på halva föräldra fällan

ojJJJJJJJJJJJ
ska till karro och sova där u, hejs:D

det är för oss som solen går upp

hejhoppgummisnopp,

nu sitter jag och lyssnar på my chemical romance. kom på att jag typ aldrig hade hört dom när jag såg dom på mtv idag, och nu sitter jag och lyssnar på dom på trogna youtube. dom var inte så värst bra.. ska lyssna på håkan hellström istället, han såg jag också på mtv idag. eller nä, det var ztv. han har ju så himla söta låtar egentligen, liksom. och dom är på svenska dessutom!
och vad har jag gjort idag? hm.. haha, ja jag har typ surat ;D för att pappa väckte mej typ kvart över 10, då vart jag sur för då ska man inte behöva vakna eller kliva upp när det är lov. speciellt sommarlov. då ska man få sova ända tills man vaknar. men det fick inte jag då.. så jag har varit trött/sur mestadels av dagen. spelar ingen roll egentligen, för har vart ensam hemma sen 12-13 tiden, haha. så den enda som har fått lidit av det är ju jag själv. annars så har jag typ..fått en gammal bajsmobil att använda, för att jag råkade förstöra min egen. typ smsade när jag var blöt om händerna eller äh jag vet inte.. gick sönder i duschen när jag smsade ;d så nu har jag en annan, ska väl in med den där på lagning.
och nu gör jag ingenting, väntar på att janines familj ska komma :D dom ska äta middag här med oss, pizza;D hemmagjord då. asgott tycker jag.
också lyssnar jag på musik. det är väl ändå det bästa som finns.




adjöss, pallar inte skriva mer

why should i care .. ?

hejhallå, sitter och kollar på 8 mile. du vet, filmen om eminems liv. hittills så är den bara bra, händer inte så mycket. han snackar mest på om att han ska få gratis demo och sen kanske skivkontrakt ;d
idag har jag badat, i hamstasjön med pappa, lukas och ludvig. mamma kom dit efter hon hade jobbat också. det var väl ganska kul, och jag blev lite ljusbrun idag ;) haha, intresseklubben antecknar.

jag har ingen lust att skriva.


adios.

hejhejhejhejhejhej

1. Hur gammal är du om fem år?
18!!!! :o :D

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
pappa och lukas

3. Hur lång är du?
155,5 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
peter pan antagligen, hela alltså. jag brukar oftast bli less och slå av filmerna..

5. Vem ringde du senast?
hm.. fabbe, tror jag

6. Vem ringde dig senast?
mamma tror ja

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
vet inte, råkade förstöra min mobil för jag smsade när jag stod i duschen, haha.. så den dog, men nu har jag lånat brorsans gamla, och den är på laddning än så länge

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
nja, det beror väl på.. men ringa tror jag. gillar att prata :p
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
nog är dom gift allt

10. När såg du senast din mamma?
haha minns inte, nån timma sen kanske

11. Vilken ögonfärg har du?
gröna typ

12. När vaknade du i dag?
VAKNADE?! blev väckt :o VARFÖR PAPPA, VARFÖR?!? men jaja, klockan kvart i elva typ

13. Vilken är din favoritjulsång?
jag vet inte, tycker om dom mesta

14. Vilken är din favoritplats på hela jorden?
hittills så är det nog lögdö, eller stockholm. men vill till usa!

15. Vilken plats föredrar du minst?
alla ställen där det inte händer så mkt.. eller alla ställen som är i norrland :p

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
USA! inget snack om saken, jag ska dit. eller stockholm, men aldrig i den här hålan

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
haha att det skulle komma in en älg till mitt rum när jag sov.. seriöst alltså!

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
jaru.. ingen aning, inte nåt idag, inte nåt igår. så antagligen i onsdags dårå, hade iaf kul då:D

19. Hur stor är din säng?
så stor så att jag får den största platsen om nån skulle dela den med mej. nä men.. ganska liten;d

20. Har du stationär eller bärbar dator?
jag har ingen dator :'( lever på andras

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
olika

22. Hur många kuddar har du i sängen?
1 som jag sover med, sen har jag nå som jag på slöjden och så såklart, men dom ligger mest på golvet ;)

23. Hur många landskap har du bott i?
1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ETT ENDA! tråkigt värre ;o

24. Vilka städer har du bott i?
BARA I TIMRÅ! och det är inte ens en stad :'| men shit alltså, innan jag dör, då du.. då kommer det stå mångamånga siffror på den här frågan. shit vad jag ska resa. fast öh.. jag har ju inga pengar..

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
strumpor, jag är nog lite kär i strumpor. som luktar gott.

26. Är du social?
det händer

27. Vilken är din favoritglass?
åh, glass! jadu, det är minsann mjukglass i våffla med MASSA MASSA karamell strössel, så GOTT! <3333

28. Vilken är din favoritefterrätt?
gino, då när man värmer massa frukter och bär i ugnen. smaskens youknow, speciellt vitchokladen på.. :)

29. Tycker du om kinamat?
jag tycker om kyckling och ris.

30. Tycker du om kaffe?
blä!

31. Vad dricker du till frukost?
mjölk såklart

32. Sover du på någon särskild sida?
nä jag rullar väl runt ;d

33. Kan du spela poker?
nej, men vill lära mej

34. Tycker du om att mysa/kela?
beror på med vem ..

35. Är du en beroendemänniska?
haha lite kanske

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
nepps, nån som fyller år den 17 september efterlyses?:D

37. Vill du ha barn?
jaa :')

38. Kan du några andra språk än svenska?
yes i can :D

39. Har du någonsin åkt ambulans?
nej

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
bassäng ;)

42. Äger du dyrbara smycken?
näj, det tror jag icke

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
viva la bam! men det går ju aldrig längre, så då måste det vara lost eller typ made eller nåt på mtv

44. Kan du rulla med tungan?
säkert, men vad är det?;D

45. Vem är den roligaste människan du känner?
olika

46. Sover du med gosedjur?
hehe, har två gosedjurshundar som delar säng med mej (aa)

47. Vad har du för ringsignal?
ingen för tillfället :'(

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
ja, jag tror det

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
linus urdruckna cola burk

50. Flirtar du mycket?
nej det tycker jag inte

51. Kan du byta olja på bilen?
vad är olja?

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
nej, har inte kört nåt

53. Vilken var den senaste boken du läste?
läser linas kvällsbok nu

54. Läser du dagstidningen?
men orka, serierna ibland

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
nej, bara månadstidning

56. Dansar du i bilen?
nej hur skulle jag lyckas med det ;D

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
vet inte

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
vet inte

59. När var du i kyrkan senast?
vet inte här med

60. Vem är din favoritlärare på högstadiet?
danne! :D

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
en helg typ

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
jag vet inte :P


också skulle jag reklama att issa hade det också, ;)

och gissa vem som har gratis sms om inte J A G ?!?!?! :D



så smsa nu ffssssssssssssssssssssssssssssss :)

karrrrrrrrrro! <3

he-he-he-hejjj... jag ringde nyss till karro, fy bubblan vad jag saknar henne :') längtar asmycket tills hon ska komma hem! hon hade det jätteroligt där sa hon :) åh, jag saknar karro..

på lördag kommer hon hem! hon kom hem runt 18-tiden, det betyder att det bara är runt 48 timmar kvar och sen är hon här i timrå igen. 48 timmar! det låter som att det ska gå snabbt men det känns som att hon kommer att vara borta i en evighet till. men snart är hon hemma igen :'D haha, känns lite småtaskigt att jag sitter här och längtar hem henne när hon redan har så roligt.. men åh, vad roligt hon måste ha det! idag hade dom seglat.



nu är det bara 47 timmar och 40 minuter kvar!!!

från en liten knubbig elefant ..

HEJ NU HAR JAG BESTÄMT MEJ FÖR ATT JAG SKA VARA GLAD RESTEN AV DAGEN. inte för att jag har varit nån suris innan men, nu ska jag vara glad. smile.
jag har solat idag! jag tycker faktiskt att jag har blivit litelitelite mer brun ELLER VA! mer brun?! jag är ju knappt brun! jag menar, lite mindre blek. ja, nu är jag lite mindre blek :) känns bra, ska nog snart upp och bli ännu mindre blek också. bada lite kanske, i våran lilla pool som vi har uppe på altanen, det gjorde jag förut idag. jag och lukas. det var svinkallt i vattnet! men jag doppade mej först då, precis som i stugan ;) eller jag ba "FÖRSTEN SOM DOPPAR SEJ!" så ba dök jag i. haha, stackarn hann ju knappt reagera.
också har jag varit snäll med mormor idag också, hon kommer ju hit varje morgon verkar det som. eller efter frukost typ.. om vi säger såhär, jag vaknar strax efter elva, fikar vid halv tolv, och sen kommer mormor klockan tolv och ba "Nu ska jag göra ordning lunch!" haha, snacka om att gå på;D hinner inte ens smälta frukosten. men det blir inte så mycket till frukost för vi har inge flingor som jag gillar :P haha, jag typ måste bara ha flingor eller fil eller yghurt till frukost..
och imorse då när jag vaknade, gissa hur många grader det var i mitt rum då?! 27! 27 grader, KALLT! mina gosedjurs hundar hade ju för tusan frysit till is :o eller okej, det var 27 grader varmt. varmt! som det är i skuggan i spanien på en dåligare dag, säkert. jag har ju ingen aning men chansar.. har ju inte varit i spanien än men det är bara TJUGO DAGAR KVAR! :D längtar..!
och gissa vems födelsedag det är idag då? (vems, man borde säga vilkens. öh.. man gör säkert det åh?) men iallafall, så är det KARROS födelsedag :D grattis karro! inte för att du läser det här, du är ju i stockholm :) och om typ 15 minuter så tänker jag ringa dej. henne. ringde na imorse och skulle precis börja sjunga "jag må hon leva, ja må hon leva" när hon avbröt mej med "linda, du får ringa mej mellan 6 och 7 istället. jag är upptagen, hejdå" också la hon på.. jahaja, tänkte jag, och la in det på anteckningar på telefonen eftersom att jag har sämre minne än en elefant. eller var det inte elefanter som sa "elefanter glömmer aldrig!" på djungelboken? jo, så var det.. men så glömde dom, jättemånga gånger, så jag är nog en liten elefant trots allt.

jag tror nästan att jag måste duscha eller nåt, göra nåt åt mitt hår. det ser väldigt.. konstigt ut, för tillfället. aja. ikväll vill mamma att vi ska ta ett kvällsdopp, vadå VI? familjen eller? mormor och morfar brukar oftast vara inräknad då också.. för mormor har tjatat hela dan om att jag ska upp och ta ett dopp i ottsjön.. om vi nu gör det, så kan jag nog lika gärna sova över hos mormor och morfar sen. det är så mysigt.

menmen. fastfast. man borde faktiskt kunna säga "fast fast", för man säger ju "men men". och när man ska börja säga nåt så säger man ofta "men.." eller "fast.." liksom, "men å andra sidan", "fast å andra sidan" eller.. det låter faktiskt bättre med "men men".. menmen, palla bry.


fastfast, nu ska jag sluta bloggeliblogga.


hejdå :)

123223423948+10239548+ m39mömvzoisdkö

myttare? :'oo

TJENISPENIS

amehhallååååååå, :D har varit med issa hela veckan hittills typ, var med na i måndags ju. och den dagen kom jag på för typ 1000 gången att jag har väldigt dålig kondis :s haha, jag blev alldeles svettig av att bara cykla till bibblan. till BIBBLAND :o och det är ju typ nerförsbacken typ.. 1/3 av vägen, sen är det väl raksträcka och lite uppförs. men då skulle du ju ba veta hur det skulle gå hem, jahua, nä men då drog jag cykeln. och på vägen hem ringde issa och frågade vad jag gjorde :))) jag var ute och svettades ju, haha. men sen var jag med henne, efter jag duschat och lite sånt. hm, vad gjorde vi? vi cyklade säkert. det brukar vi göra. eller ah, cykla betyder ju att vi tar issas farfars fars gamla cykel också oftast är det så att issa skjutsar mej på pakethållaren. men vetni! det skedde ett under:D haha, nä men, jag skjutsade issa! och jag var jättebra! annars brukar det gå sämst, men det kanske gick bra nu för det var mest nerförs. men jag var duktig. jag var faktiskt det..
och sen på kvällen tvingade vi pappa att skjutsa oss till ica så att vi kunde köpa godis<3. jag köpte juveler:D juveler är samma som choco hopper, dragerade jordnötter alltså. mummmmmmmmms. sen åkte jag lite linbana:)) visst gjorde vi/hjag..? jaa, så var det. det är ju kul. det är ju bland det roligaste som finns att göra, efter SNURRGUNGAN. ni vet, snurrgungan brevid mariedalsskolan? aaah, den. åh vad jag älskar den! när jag får sitta på den också är det nån som springer runt så det blir jättehög fart.. också får man klättra på gungan i farten.. också är det nån som sitter mittemot som inte är farträdd.. åh, då är det verkligen roligt :) då pirrar det i min mage :D åhhhhh JAG VILL ÅKA SNURRGUNGA! men det är nästan aldrig nån som vill det.. måste oftast tvinga nån att åka den med mej, vad har världen emot snurrgungor?!?!?!??! hur kul som helst ju! och på södra berget eller nånstanns, där finns det en snurrgunga där man kan sitta typ 4 st på. den är as rolig..
men jaja, vad var det jag snackade om..? jajustja, var ju med issa. så cyklade ifrån lekparken och hem. eller nä, vi var ute.. och sen vid elva drog issa hem, då var jag med nicke, fredde, bubbas, svedlund och jocke. jag vet inte vem jocke var men (;  sen gick jag också hem. vid halv tolv, för mamma och pappa skulle sova och då ville dom ha mej inne. haha.. men så skulle jag också sova dårå, men jag kunde inte. åh, det gick bara inte :( låg vaken till 2-3 och inte kunde somna. okej, jag kanske läste lite och typ gjorde kullerbyttor men jag kunde ändå inte somna. också lyssnade jag på musik ibland också. men bara för att bli trött, men kullerbyttorna gjorde mej bara piggare.. jobbigt. men jag måste ju iallafall ha somnat, för jag vaknade vid 11:20 nåt. och om man ska vakna, så måste man ju ha sovit först, right? jajamen, så är det.
den dagen var jag också med issa, vi cyklade :) och sådär, var med fredde och bubbas också nåt. också när vi hade "varit klart" med dom och var på väg hem, så ringde matte och sa att vi skulle vara med han och leo. så då var vi med dom också ett tag, och sen sov issa hos mej. vi kollade på peter pan till halv tre nåt ;D åååh, jag älskar peter pan :o det är min högsta önskan, att få bo i landet ingenstans.. och ha matkrig :D haha  dom har typ nå mos eller shit med färger på, också kastar dom det på varandra. HAHA, ser så himla kult att få trycka upp det i nåns ansikte :D haha..
sen idag så ringde issas klocka eller nåt vid tio tiden så gick hon hem vid 11 och gick ut med hennes hund, sov lugnt vidare jag, haha :p


men nu ska jag äta  ocksså blir det väl gf ikväll:D har inte bestämt med vilka än menmen :)



hejdåpp =)

TVÄTTTTTMASKIIIN

hhhhhhhhhhhaaaaaallllllllllllllllooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjj


sitter inne hos issa nu ja, hon är nere och lär sej hur man tvättar. eller hur man startar en tvättmaskin. jag tror det är ganska svårt.. men kan ju vara bra att veta, om man nån gång skulle få för sej att tvätta.
jag tycker att det verkar ganska roligt att tvätta, bortsett från att behöva tvätta andras tvätt. uscha, ryser nästan vid tanken på att röra nån annans smuts trosor och äckliga kalsonger och illaluktande sockar.. blä! isåfall, skulle jag bara tvätta mitt eget. haha, konstigt egentligen, det kan ju vara lika äckligt som nån annans men det känns säkrare med mitt eget.


men nu kommer issa igen, haha, hejdå :)